10. augusta 2010

Biografia- Jasper Hale

Jasper Cullen
Deprimovaná filmová hviezda :DD


Jasper sa narodil v roku 1843 v Texaskom Houstone. Ako 17-ročný vstúpil do armády, verbovačom vtedy tvrdil, že má 20. jeho vojenská kariéra bola krátka, no veľmi sľubná. Ľudia Jaspera mali radi, počúvali, čo hovorí, skrátka mal charizmu. Rýchlo ho povyšovali nad starších a oveľa skúsenejších mužov, až to dotiahol na najmladšieho majora v Texase.


Mal dohliadnuť na evakuáciu žien a detí, keď do prístavu dorazili delové lode Únie. Trvalo deň, kým sa ľudia vychystali. Potom Jasper odišiel s prvým zástupom do Houstonu. Dorazili tam až večer. Uistil sa, že všetci majú kde spať a išiel naspäť. Míľu za mestom narazil na 3 prekrásne ženy. Všetky boli bledé, ešte aj tá s mexickými črtami bola porcelánovo biela. Volali sa Maria, Lucy a Nettie. Začali Jaspera oňuchávať a hovorili čosi o krvi a vraždení. Jasperovi vstávali vlasy dupkom, inštinkty mu našepkávali oby hneď utiekol. boli však také nádherné, že od nich nemohol odtrhnúť oči. Zrazu Nettie a Lucy odišli. Pohybovali sa rýchlo a ladne, ako keby tancovali. Ostala s ním iba tá mexičanka. "Úprimne dúfam, že to prežiješ", povedala a nahla sa k nemu akoby ho chcela pobozkať. Namiesto toho zubami nahmatala Jasperov krk a silne ho uhryzla. Bolo to, ako keby mu nieto vlial do žíl tekutý oheň. Zvíjal sa a kričal, bol však veľmi ďaleko na to, aby ho niekto z mesta začul. O tri dni bolo po všetkom. Maria ho zaradila do svojej armády novorodených upírov, s ktorými bojovala o husto zaľudnené...lovisko- Mexico City.


Jasper objavil aj svoj upírsky talent a to schpnosť meniť emocionálnu atmosféru. S pomocou jeho schopnosti spočiatku vyhrávali všetky súboje. Maria si Jaspera veľmi obľúbila. Bola od neho takpovediac závislá. Neskôr ho povýšila, aby velil ostatným novorodeným. Po čase mali tú najlepšiu, najtalentovanejšiu armádu v celom Mexiku. S Mariou mali teraz pod palcom celý Texas a Severné Mexiko.Armádu tvorili asi 12 novorodení upíri, ktorí však po roku strácali svoju ohromnú silu. Keď  zoslabli, bolo ich treba zlikvidovať. Maria touto úlohou poverila Jaspera. Toho  chytali depresie, mal okolo seba stále násilie a túžbu po pomste, navyše cítil všetky emócie upíra, ktorého práve zabíjal aj svojej ľudskej obete. Neskôr mu s tým začal pomáhať ďalší Mariin obľúbenec Peter. Raz opäť nastal čas, prečistiť ich rady. Svoje obete volali po jednom. Šlo to dobre, až na tie depresie. Keď Jasper zavolal meno ďalšej upírky - Charlotte - Petrove emócie za zrazu zmenili. Zúfalo na Charlotte zakričal aby utiekla a on bežal za ňou. Jasper ich mohol poľahky vystopovať, no protivilo sa mu zabiť Petra, príliš si ho obľubil. Maria sa za to naňho veĺmi nahnevala.


O 5 rokov neskôr Peter prišiel po Jaspera. Povedal mu, že na severe sú oveľa mierumilovnejší a civilizovanejší upíri ako na juhu. Jeden rozhovor s Petrom Jaspera presvedčil. Odišiel od Marie a ani sa neobzrel. Niekoľko rokov putoval s Petrom a Charlotte. Bolo to lepšie ako keď bol s Mariou, no depresie ho neopúšťali, ba zhoršovalo sa to. Pokúsil sa loviť stále zriedkavejšie, no potom vždy hrozne vysmädol.Sebaovldanie mu vtedy pripadalo náročné a ešte aj dnes s ním má menšie problémy.

Prišiel do Filadelfie. Strhla sa búrka a tak vošiel do malej, poloprázdnej reštaurácie. A tam bola ona. Zoskočila z vysokej stoličky a rozbehla sa rovno k nemu. "Nechal si ma dlho čakať" povedala. " To ma mrzí, madam" odvetil Jasper a usmial sa na to krpaté stvorenie, ktoré mu potom povedalo, že sa volá Alice, a že ho videla vo svojich víziach - po prvý raz za takmer 100 rokov pocítil Jasper nádej. Alice mu povedala aj to ako videla Carlisla a jeho rodinu. Jasper neveril, že sa dá tak existovať, no Alice bola optimistická a tak sa ich vydali hľadať. "A vydesili ste nás na smrť. Ja som bol s Emmettom na love. Zrazu sa tu zjaví Jasper celý zjazvený od bojov a za sebou ťahá toho malého exota, ktorý nás osloví menom, všetk o nás vie a pýta sa do ktorej izby sa môže nasťahovať" opisuje Edward prvé stretnutie s Alice a Japerom. Cullenovci ich s radosťou prijali medzi seba. Jasper medzi ľudí veľmi nechodí, lebo je tu riziko, že sa prestane ovládať. Chodiť do školy je preňho veľmi ťažké, no všetko to robí kôli Alice.


(pozn. red.: Tieto príspevky boli napísané vlastnoručne, čiže by sa na ne mali vzťahovať autorské práva,  takže by sme boli rady, keby ste pri kopírovaní použili zdroj:http://www.rodinka-tyrkysovych.blogspot.com/. Ďakujeme za pochopenie.)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára