10. augusta 2010

Biografia - Carlisle Cullen

LinCarlie a Paprčka sú už celé veky fanúšičkami Twilight-u (pozn.red: pre tých z Vás, ktorí máte dedukčné schopnosti to asi nie je žiadne prekvapenie, viď panel O mne alebo príspevok LinCarlina izba). Preto sa rozhodli spísať biografiu niekoľkých upírov. Ako prvý vstupuje na scénu Carlisle Cullen - LinCarlin životný vzor a idol...:DD

                                                                       Carlisle Cullen



 Prvý abstinent



Carlisle sa narodil v roku 1643. Jeho matka zomrela pri pôrode a jeho otec bol anglikánsky pastor, veľmi netolerantný človek. Zanietene prenasledoval rímskych katolíkov a iné náboženstvá. Tiež veril v existenciu skutočného zla - viedol prenasledovanie čarodejníc, vlkolakov a upírov. Upálil veľa nevinných ľudí, no bytosti ako sú upíri nie je také ľahké chytiť. Keď pastor zostarol, poveril prenasledovaním Carlislea. Carlisle nevznášal obvinenia tak unáhlene, nevidel zlo všade, kam sa pozrel. V skutočnosti bol ale bystrejší ako jeho otec. Odhalil skrýš ozajstných upírov, ktorí vychádzali len v noci. Ľudia si samozrejme nachystali vidly i pochodne a čakali pri upírskych skrýšach.







Konečne sa jeden objavil. Bol zoslabnutý od hladu. Začal volať na ostatných, keď zacítil pach davu. Carlisle bol veľmi rýchly a držal sa na čele prenasledovateľov. Ten tvor im ľahko mohol ujsť, ale bol veľmi vyhladnutý a zaútočil. Vrhol sa na Carlislea, no ostatní boli hneď za ním. Zabil dvoch mužov a s tretím utiekol. Carlislea nechal krvácajúceho na ulici.







Carlisle vedel, čo by s ním urobil jeho otec - telá sa musia spáliť, čokoľvek infikované treba zničiť. Zachraňoval si holý život. Odplazil sa z uličky. Ukryl sa v pivnici, kde sa na tri dni zahrabal v hnijúcich zemiakoch. Je neuveriteľné, že dokázal zostať potichu, aby ho ľudia neobjavili. Potom bolo po všetkom a on si uvedomil, čo sa s ním stalo.







Pokúšal sa sám seba zničiť, no nebolo to také jednoduché. Skákal z veľkých výšok, pokúšal sa utopiť, ale bol veľmi mladý a silný. Bol zázrak, že dokázal odolať tomu, aby sa nasýtil. Ale on bol taký znechutený sám sebou, že sa pokúsil zabiť vyhladovaním.







Carlisle zoslabol a s ním aj jeho vôľa. Odišiel tak ďaleko od ľudí, ako sa dalo. Mesiace putoval a hľadal tie najodľahlejšie miesta. Nenávidel sa.







Raz prechádzala okolo Carlislovej skrýše črieda jeleňov. Bol taký šialený od smädu, že bez váhania zaútočil. Vrátila sa mu sila a on zistil, že existuje spôsob, ako nezabíjať nevinných ľudí. Od tej doby sa živil výhradne zvieratami.







Znova našiel sám seba. Začal lepšie využívať svoj čas. Vždy bol inteligentný a dychtivý po nových vedomostiach. Teraz mal pred sebou neobmedzene dlhý čas. Neskôr preplával do Francúzska a pokračoval ďalej po Európe na rôzne univerzity. Študoval hudbu, prírodné vedy, medicínu. V nej našiel aj svoje poslanie - zachraňovať ľudské životy. 200 rokov zdokonaľoval svoje sebaovládanie, až sa napokon stal voči pachu ľudskej krvi úplne imúnny.







Študoval aj v Taliansku a tam našiel ďalších ako on. Boli veľmi civilizovaní a vzdelaní. "Aro, Marcus a Caius - Noční patróni umenia" opisuje Edward troch talianskych upírov. Napriek ich zdvorilosti a ušľachtilosti sa Carlislea stále pokúšali vyliečiť z averzie voči ľudskej krvi a on sa ich snažil presvedčiť, aby sa stali vegetariánmi, ale márne.







Carlisle sa vtedy rozhodol, že vyskúša život v Amerike. Sníval o tom, že nájde ďalších ako je on, lebo sa cítil veľmi osamelý. Netvori sa medzitým stali iba mýtmi a Carlisle zistil, že môže fungovať aj medzi nič netušiacimi ľuďmi. Pracoval ako lekár, ale spoločnosť, po ktorej tak túžil si nemohol dovoliť.







Keď vypukla epidémia španielskej chrípky, robil nočné smeny v nemocnici v Chicagu. Už celé roky nosil v hlave jeden nápad - keď si nemôže nájsť spoločníka, vytvorí si ho. Nebol si istý, ako prebehla jeho vlastná premena, takže sa zdráhal a protivilo sa mu vziať život tak, ako on prišiel o svoj. Takto našiel Edwarda. staral sa o jeho rodičov a keď zomreli, vedel, že Edward zostal sám. Rozhodol sa, že to na ňom skúsi.







O tri roky neskôr premenil umierajúcu Esme, potom Rosalie a Emmetta. Neskôr sa k nemu pridali Alice s Jasperom. Vytvorili tak rodinu upírskych vegetariánov.


(pozn. red.: Tieto príspevky boli napísané vlastnoručne, čiže by sa na ne mali vzťahovať autorské práva,  takže by sme boli rady, keby ste pri kopírovaní použili zdroj:http://www.rodinka-tyrkysovych.blogspot.com/. Ďakujeme za pochopenie.)
                                                      

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára